Blogsite voor Jan en Alleman!

Online

Welke soorten gamestoelen zijn er?

gamestoel

Je hebt een drukke dag op school, op stage of op werk gehad. Je hebt een lekker avondje vrij en wat ga je dan doen? Veel mensen besluiten om op een dergelijke avond lekker een game te gaan spelen. Gamen kan als erg ontspannend ervaren worden; het is simpelweg een erg leuk tijdverdrijf.

 

Om het gamen nóg leuker te maken, kan je het beste een gamestoel kopen. In ons andere artikel (link naar bovenste artikel) hebben we al de voordelen van een gamestoel omschreven. Het belangrijkste voordeel daarbij is dus dat het erg positief voor de gezondheid van je lichaam is.

 

Uiteraard speelt niet iedereen dezelfde games en daardoor zijn er ook verschillende soorten gamestoelen op de markt gebracht. Wij hebben de drie belangrijkste soorten op een rijtje gezet:

 

PC-gamers

Voor PC-gamers zijn er specifieke ergonomische gamestoelen ontwikkeld. Deze gamestoelen hebben meestal wieltjes, zodat ze makkelijk verrijdbaar zijn. Uiteraard is een dergelijke gamestoel ook in hoogte in te stellen, zodat je op de perfecte hoogte ten opzichte van je bureau kan zitten.

 

Console gamers

Voor de gebruikers van een Xbox of PlayStation zijn er ietwat andere gamestoelen ontwikkeld door PlaySeat. Deze Playseat gamestoelen kenmerken zich bijvoorbeeld door ingebouwde speakers of ingebouwde audio verbindingen.

 

Hierdoor kan je je console op je stoel aan sluiten; erg gaaf! Bovendien zitten deze gamestoelen erg fijn, waardoor je geruime tijd achter elkaar door kan spelen.

 

Race gamers

Voor de liefhebbers van race games, zoals F1, zijn er speciale gamestoelen op de markt gebracht. Dergelijke racestoelen hebben de beschikking over:

 

  • Een stoel;
  • Een stuur;
  • Een set pedalen.

 

In een dergelijke racestoel zit/lig je als feite, zoals de coureurs in echte raceauto’s ook zitten/liggen. Op deze manier kan je de beleving nóg realistischer maken en heb je het gevoel alsof je écht in een raceauto zit. En dat is voor het gamen natuurlijk enorm gaaf! Je haalt er dus pas echt alles uit wanneer je een goede setup hebt met uiteraard een goede stoel.