Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Wil je van je verslaving af? Dit zijn mogelijke oplossingen

Het is voor veel mensen leuk om af en toe een drankje te drinken met vrienden of vriendinnen. Je hoeft natuurlijk geen alcohol te gebruiken om het leuk te hebben, maar veel mensen vinden toch dat een feestje niet compleet is zonder een drankje. Daarom is het toch gebruikelijk dat er op een feestje wordt gedronken. Het is ook niet erg om af en toe eens iets te drinken. Natuurlijk is het gezonder om het niet te doen, maar wanneer je met mate drinkt en het bij af en toe houdt, is het geen probleem. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je niet te vaak gaat drinken.

Verslaving

Als je ervan houdt om een drankje te doen op een feestje of met je vrienden, is dat natuurlijk geen probleem. Het is dan wel van belang om in de gaten te houden dat je niet te vaak gaat drinken. Wanneer je merkt dat je steeds vaker en meer gaat drinken is het misschien verstandig om eens te proberen om minder te drinken. Op die manier kun je erachter komen of je het lastig vindt om niet te drinken. Door af en toe een tijdje niet te drinken voorkom je dat je lichaam gewend raakt aan de alcohol. Als je nooit een pauze neemt van het drinken en je steeds vaker gaat drinken, is de kans aanwezig dat je verslaafd raakt aan alcohol. Het is erg vervelend als je verslaafd bent aan alcohol aangezien je dan begint te merken dat je lichaam echt behoefte heeft aan drank. Hiermee maak je natuurlijk eigenlijk je lichaam kapot waardoor je liever niet zou drinken. Als je verslaafd bent doe je het dan toch omdat je lichaam het toch wil.

Hoe kom je van je verslaving af?

Wanneer je merkt dat je verslaafd begint te raken aan alcohol, is het slim om eerst eens te proberen om volledig zelfstandig te stoppen met drinken. Dit is waarschijnlijk erg lastig, maar het is toch van belang om dit eens te proberen. Op die manier kom je erachter hoe verslaafd je echt bent. Als het je lukt om steeds minder te drinken, is het van belang om dit door te zetten en hulp te vragen waar nodig. Bij veel mensen die al een lange tijd verslaafd zijn aan alcohol of andere middelen lukt het niet om zelfstandig te stoppen. Als jij hier te veel moeite mee hebt, kun je overwegen om naar een afkickkliniek te gaan. Dat is fijn aangezien je daar de begeleiding krijgt die je nodig hebt om af te kicken.

Afkicken

Afkicken alcohol is vaak erg lastig. Dat komt doordat het lichaam gewend is om altijd onder invloed te zijn van alcohol. Daarom is het niet zo dat je door naar een afkickkliniek te gaan gegarandeerd afkickt. Je zult zelf ontzettend veel moeite moeten doen om niet terug te vallen in je oude verslaving. Hier moet je je dus op voorbereiden als je naar een afkickkliniek gaat.