Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Zeven tips om een huis aantrekkelijker te maken voor huurders

Heb jij een tweede woning? Of ben jij in het bezit van een vakantiehuis? Dan verblijf je zelf niet of nauwelijks in deze woningen. Je betaalt echter wel dubbele lasten. Jij kunt je (vakantie)huis in dat geval van de hand doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem te verhuren. Op deze manier krijg jij maandelijks namelijk een vast bedrag bijgeschreven van de huurder. Hierdoor is het een stuk makkelijker om jouw vaste lasten te kunnen betalen. Probeer jij jouw woning al lange tijd te verhuren? Dan kan het behoorlijk frustrerend zijn wanneer dit niet lukt. Wij helpen jou graag een handje. In onderstaande tekst krijg jij van ons zeven tips om jouw woning aantrekkelijker te maken voor huurders. 

Schilder de muren

Veel mensen met een huurwoning doen hier maar weinig aan. Op zich logisch, want jij brengt er zelf geen tijd in door. Waarom zou je er dan toch geld in steken? Omdat de kans op een snelle verhuur zo een stuk groter is. Dit hoeven echt niet altijd grote investeringen te zijn. Zo is een likje verf op de muren soms al voldoende. Jouw woning krijgt zo immers weer een frisse uitstraling.

Voer renovaties door

Is de woning die jij wilt verhuren al betrekkelijk oud? Dan is verven alleen vaak niet voldoende. Pak het in dat geval grootschaliger aan. Plaats bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Het comfort van de woning gaat zo omhoog, waardoor de huurders sneller in de rij staan voor jouw woning.

Bouw een carport

Wil jij een hoekwoning verhuren? Dan is de kans groot dat je ook een oprit hebt. Mogelijk grenst hier wel een schuur aan. Om jouw woning sneller te verhuren kun je overwegen een carport te plaatsen. Hier kan een huurder zijn auto onder parkeren. Zodoende wordt het voertuig beter beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden.

Denk na over de inrichting

Is jouw inrichting behoorlijk ouderwets? Reken er dan niet op dat jij jouw woning verhuurt aan een jong stel. Denk daarom eens goed na over de inrichting. Vraag jezelf af op wie jij je wilt richten. Richt jij je bijvoorbeeld op verhuur voor kortere tijd? Dan volstaat een simpele, maar goede inrichting vaak. Dergelijke huurders nemen vaak niet de moeite om zelf allerlei dingen aan te schaffen.

Vergeet de buitenkant niet

Veel verhuurders nemen de moeite hun woning er van binnen goed uit te laten zien. Vergeet echter ook de buitenkant niet. De buitenkant vormt voor een huurder namelijk de eerste indruk. Indien de buitenkant er onverzorgd uitziet, is de kans groot dat de potentiële huurder jouw woning links laat liggen en voor iets anders kiest.

Plaats een pergola in je tuin

Heeft jouw woning een tuin? Dan is het aan te raden hier ook zorg aan te besteden. Verwijder het onkruid geregeld en veeg de straat zo nu en dan aan. Wil jij jouw tuin aantrekkelijker maken? Plaats dan bijvoorbeeld een pergola of overkapping in jouw tuin. Hierdoor kunnen huurders van jouw woning bij lekker weer buiten zitten. En daar scoor jij natuurlijk pluspunten mee.

Laat jouw woning verhuren

Lukt het nog niet om jouw woning te verhuren? Dan raden wij je aan een gespecialiseerd bedrijf in de armen te nemen. Zij hebben ruime ervaring met het verhuren van woningen en weten dan ook altijd wat het probleem is. Dankzij deze professionele hulp is jouw woning ongetwijfeld snel verhuurd. Het kost je inderdaad wat geld, maar het levert je op de lange termijn natuurlijk ook geld op!