Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, deze tips helpen je daarbij

Veel senioren hebben de wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dit is een logische wens, want langer thuis wonen betekent langer genieten van vele vrijheden. Ouderen willen niet in een huis komen te wonen waar ze iedere dag verzorgd worden. Zij willen namelijk zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen en voor zichzelf zorgen. Voor deze mensen hebben wij een aantal tips opgesteld. Deze tips zullen jou wellicht helpen om mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Deze tips zouden kunnen werken

Speciaal voor jou hebben wij een aantal tips uitgewerkt. Als eerste is het zo dat veel senioren te maken hebben met stress. Stress kan te maken hebben met verschillende factoren. Een aantal dingen die je zou kunnen doen om stress te verminderen zijn: Bewegen, veel vitamines eten en meer omgaan met familie. Bij stress op oudere leeftijd zouden er ook andere problemen door kunnen ontstaan. Een veelvoorkomend probleem is urineverlies. Als je last hebt van incontinentie zou je eens kunnen kijken of het incontinentiemateriaal van Depend.nl. Naast stress bestrijden is het een goed idee om vroegtijdig na te denken over bepaalde hulpmiddelen. Ben je de laatste twee jaar, één of meerdere keren van de trap gevallen? Dan is het wellicht handig om een traplift aan te schaffen, zodat dit in de toekomst niet nog eens gebeurd. Verder is het essentieel om regelmatig je huis te ventileren. Luchten van je huis is zowel goed voor je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Als je iedere ochtend en avond het raam even open zet, zul je merken dat je een opfrisser krijgt. Het regelmatig uitvoeren van een hobby is ook goed voor je fysieke gesteldheid. Het houd je bezig en je bent hierdoor vaak onder de mensen. Het hoeft helemaal geen intensieve hobby te zijn. Dingen als puzzelen, kaarten of een potje bingo, zijn ook allemaal opties. Tot slot is het afspreken met familie of vrienden ook een aanrader. Veel senioren zijn eenzaam omdat hun vaste kring kleiner wordt en opstap gaan ook niet zo gemakkelijk gaat. Hierom is het goed om af te spreken met familie of vrienden. Maak vaste afspraken om een kopje koffie te drinken of om te wandelen. Door dit soort afspraken hebben de ouderen iets om naar uit te kijken.

Acceptatie is ook belangrijk

Ouder worden doet iedereen. Hoe lastig het ook is om te accepteren, toch ik het belangrijk om te accepteren dat ook jij ouder wordt. Op het moment dat je ermee akkoord gaat dat je ouder wordt, is het makkelijker om hierover te praten. Als je er makkelijker over praat zul je ook zien dat er veel meer mensen zijn die je kunnen helpen. Hierdoor zul je minder stress ervaren en gelukkiger leven. Uiteindelijk wil je toch ook gelukkig oud worden? Hierom is de laatste tip dus: Accepteer dat je ouder wordt en praat over de problemen die je ervaart. Vertel deze problemen aan je familie, vrienden of huisarts. Op deze manier zul je gelukkiger oud worden.