Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Zo trek je meer bezoekers naar jouw webshop

Eindelijk is het zover. Je hebt de knoop doorgehakt en bent begonnen met de uitwerking van jouw ultieme droom: een eigen webshop. Wellicht heb je zelfs al de eerste stappen genomen. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een webshop (laten) bouwen en misschien zijn zelfs al de eerste verkopen gelukt. Natuurlijk ben je er dan nog niet. Een goede webshop is geen garantie voor succes. Nu is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk gaat groeien. Dat begint bij het creëren van meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf.

 

Maar hoe pak je dat aan? Schakel je enkel een online marketeer GMU aan of zijn er ook dingen die je zelf kunt doen? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

 

Maak handig gebruik van social media

 

Social media speelt een zeer belangrijke rol in online marketing tegenwoordig. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de Nederlanders boven de 18 jaar een social media account heeft. Dit kan zowel Facebook, Twitter als Instagram betreffen. Door actief te zijn op verschillende social media kanalen is de kans dan ook groot dat je een groot deel van de doelgroep kunt bereiken. Hierbij is enkel een account aanmaken natuurlijk niet voldoende. Het is wel de bedoeling dat je ook daadwerkelijk actief blijft. Plaat regelmatig relevante content of geef extra informatie over je producten. Je kunt er ook voor kiezen om win- en deelacties te lanceren. Dit geeft niet alleen een voordeel voor de consument, maar zorgt er ook nog eens voor dat jouw bedrijf op meerdere kanalen getoond wordt. En zo zal de naamsbekendheid mondjesmaat vergroten.

 

Begrijp wel dat social media onderhouden steeds lastiger wordt naarmate het bedrijf groeit. Daarom is het slim om hierbij ook van social media marketing van GMU.online gebruik te maken. Deze marketeers weten precies wat ze moeten doen om de doelgroep te bereiken. Zo hoef jij je hier niet meer druk over te maken en kun je je richten op het verbeteren van het bedrijf zelf.

 

SEO optimaliseren

 

Daarnaast is het ook belangrijk dat de webshop SEO geoptimaliseerd is. Dit houdt in dat de website niet alleen gemakkelijk te begrijpen is voor de consument, maar dat deze ook begrepen wordt door Google. Bijna iedereen is tegenwoordig in staat om een mooie webshop te bouwen. Zeker met het gebruik van standaard webshop pakketten. Een mooie webshop betekent echter niet direct dat deze ook gevonden wordt. Mooie webshops zijn er genoeg. Je moet ervoor zorgen dat Google deze kan onderscheiden van de rest.

 

Er zijn verschillende SEO-technieken mogelijk. Hierbij moet je denken aan praktische zaken zoals zoekwoorden in iedere tekst opnemen, een laadtijd korter dan 2 seconden, relevante informatie op je website vermelden, enzovoorts. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om jouw webshop te optimaliseren. Schakel gerust een SEO Specialist Meppel in om dit voor je te regelen.

Adverteren

 

En last but not least: adverteren. Dit is een relatief eenvoudige manier om meer naamsbekendheid te vergaren. Er zijn verschillende manieren mogelijk. Bedenk wel dat adverteren doorgaans om een grotere investering vraagt dan bovenstaande technieken. Zorg er daarom voor dat je de juiste methode kiest en schakel eventueel een online marketeer in om dit samen met jou te regelen. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt, kun je de resultaten meten en verspil je niet onnodig veel geld. Wanneer je meer omzet genereert dan dat je aan advertentiekosten kwijt bent, is het zeker de moeite waard om uit te proberen.