Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Zo zorg je tijdens corona voor genoeg contact met je opa en oma

seniorenmobiel

Het kan in deze periode erg ingewikkeld zijn om bij je opa en oma op visite te gaan. Door de corona is het lastig om ouderen te bezoeken. En je wil toch in contact blijven met hen. Een telefoon aanschaffen zou misschien een goede optie kunnen zijn. Maar veel ouderen weten niet goed hoe ze met de tegenwoordige technologie moeten omgaan. Dus hoe pak je dat goed aan?

Waarom zou je een senioren mobiel aanschaffen?

Een senioren mobiel is een simpele versie van de smartphones van tegenwoordig met grotere knoppen en minder handelingen om bij de juiste dingen in je telefoon te komen.

Dat is dus ideaal voor ouderen die niks of weinig van technologie weten.  Op sites zoals Hulpmiddelwereld.nl heb je een groot assortiment aan telefoons met verschillende telefoons zodat iedereen wel iets kan vinden wat bij hem of haar past. De telefoons zijn een stuk goedkoper dan de smartphones van tegenwoordig en heeft niet alle ingewikkelde technieken die een smartphone van tegenwoordig wel heeft.

Wat kun je met een senioren mobiel?

Je kunt met een senioren mobiel bellen en sms’en met de mensen waar jij contact mee wil hebben. De telefoons hebben extra mogelijkheden voor mensen met een beperking. Zo heeft zo’n mobiel bijvoorbeeld extra hard geluid voor mensen die minder goed horen. Bovendien zijn de toetsen groter op de telefoon en zit er vaak en SOS knop in de telefoon. Hiermee kun ouderen die in problemen zijn eenvoudig hulp inschakelen en zijn ze veiliger als ze alleen op pad gaan.

Vaste en mobiele seniorentelefoons

Er zijn verschillende opties als het gaat om seniorentelefoons. Wat voor jouw of je familieleden het beste is is afhankelijk van de huidige situatie van deze persoon. Als je op zoek bent naar een vaste seniorentelefoon voor bij jou of iemand anders in huis kun je ervoor zorgen dat deze persoon altijd bekende kan bereiken als die zich eenzaam voelt. Daarnaast kan er in geval van nood gebeld worden naar eventueel de ambulance of politie. Via een sneltoets kun je ook naar bijvoorbeeld de kinderen bellen. 

Een mobiele senioren telefoon kun je bij hulpmiddelwereld al voor vier tientjes aanschaffen. Door deze telefoon altijd op zak te houden zijn jouw opa of oma altijd bereikbaar als er iets aan de hand is. Ook kunnen ze jou altijd bereiken als er iets aan de hand is of ze ergens over willen praten. Ouder worden kan soms nogal eenzaam zijn en het is daarom zeker in deze periode erg fijn als je simpel en snel contact kan hebben met familie en vrienden die je nu niet zo vaak kan zien.

Voordelen seniorentelefoons

Seniorentelefoons hebben naast de grotere bedieningstoetsen een groot en duidelijk beeldscherm, luide beltonen, er is geen wachtwoord bij nodig en het bellen is aangepast op slechthorigheid. Bij de vaste seniorentelefoons heb je ook nog fototoetsen, als je moeite hebt met het onthouden van telefoonnummers kun je via fototoetsen gemakkelijk de juiste persoon bereiken.