Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Zomerseizoen is perfect voor een baantje in de horeca

Er zijn overal horecagelegenheden te vinden in ons land; van het noordelijkste puntje in Groningen tot aan het zuidelijkste puntje in Limburg. Daarnaast biedt de horeca veel diversiteit, je kan namelijk kiezen om te werken in kroeg in hartje Amsterdam of als bedieningsmedewerker aan de slag gaan in Utrecht. Als je werkt in de horeca heb je vaak een hecht team, heb je dagelijks klantencontact en ontmoet je dus veel nieuwe mensen. Naast dat je veel nieuwe mensen kan toevoegen aan je vriendenkring zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een baantje in de horeca.

Er is veel vraag naar bedieningsmedewerkers  in de horeca

Er is op dit moment veel vraag naar bedieningsmedewerkers in de horecabranche. De koninklijke horeca Nederland (khn) schat het aantal vacatures in de horeca namelijk op 37.000 en dat is best veel. Hierdoor heb je vrijwel 100% garantie op een baan. Dit is gunstig als je bijvoorbeeld net klaar bent met het studiejaar en graag wat wil bijverdienen in de zomer.

Veel uren maken

In de horeca kan je veel uren maken, wat een groot voordeel kan zijn als je snel veel geld wil verdienen. Horecagelegenheden zijn vaak veel uren geopend, van vroeg in de middag tot ‘s avonds laat. Er zijn veel uren te werken in vorm van verschillende shifts. Dit heeft als voordeel dat je flexibel bent in je planning, vaak bepaal je zelf wanneer je wil en kan werken. Deze flexibiliteit maakt een baantje in de horeca erg aantrekkelijk. Zo kan je namelijk geld verdienen op de momenten dat het jou uitkomt en vrij zijn wanneer je naar een feestje wilt.

Geen dag is het hetzelfde

Houd je niet van de dagelijkse sleur? dan is horeca zeker een goede optie want geen enkele dag is hetzelfde. In de horeca werken lijkt best simpel maar het kan een flinke uitdaging zijn, zo is het werken in de horeca zeer divers met veel verschillende taken. Er kunnen dagelijks problemen ontstaan op onverwachte momenten, die moeten snel opgelost worden. Op deze manier leer je goed met stress werken. Werken in de wordt horeca vaak onderschat, maar in de horeca moet je snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden én altijd gastvrij blijven. De veelzijdigheid van de dag maakt het werken in de horeca juist leuk!

Zoek je nog een baantje voor in de zomer? Dan is een baantje als bedieningsmedewerker in de horeca misschien wat voor jou.