Blogsite voor Jan en Alleman!

Online

De essentie van online marketing

De wereld kan niet meer zonder het wereldwijde web. Online lijkt vaak zelfs belangrijker dan offline. Het is meer dan alleen een plek waar informatie te vinden is, het is ook een plek geworden waar jij jouw status kan verkrijgen of waar jij je zaken kan gaan doen. Zaken online doen wordt al belangrijker en groter. Wanneer een offline winkel geen online mogelijkheden heeft kan het zijn dat je veel inkomsten mist. Hoe kan je het beste jouw online zaken regelen en welke stappen moet je daarvoor doen? Het begrip online marketing is zeer groot en omvangrijk en daarom wordt er onderstaand geprobeerd om het in de notendop te vertellen. 

Een goede website voor jouw online marketing activiteiten

De essentie van online marketing begint eigenlijk bij de basis, een goed functionerende website. Wanneer de website goed staat en er aantrekkelijk uitziet ben je al halverwege met jouw online marketing activiteiten. Bij een goed functionerende website kan je denken aan een website die de juiste technieken heeft gebruikt en gebruiksvriendelijk is. Bij de technieken kan je denken aan de manier waarop een website gebouwd is en welke coderingen er zijn toegepast. Bij gebruiksvriendelijkheid kan gedacht worden aan de verschillende vormen van de website. Is de website bijvoorbeeld beschikbaar voor op een mobiel apparaat? De makkelijkste manier hiervoor is om de website responsive te maken waardoor de website vanzelf aangepast wordt. 

Linkbuilding

Eén groot onderdeel van online marketing is linkbuilding. Het is soms een (onterecht) ondergeschikt onderdeel binnen de search engine optimization. Middels het plaatsen van links op websites van derden maak je jouw eigen website belangrijker. Eigenlijk wordt er tegen de zoekmachines gezegd, wanneer er een link op een website staat kan je dit zien als aanbeveling. Des te meer aanbevelingen des te belangrijker wordt jouw website. Deze linkjes kunnen op de homepage worden geplaatst, op speciale partnerpagina’s, op startpagina’s of verwerkt in een stuk tekst zoals bij een blog bijvoorbeeld. 

Search Engine Optimization

Bij deze vorm van online marketing wordt de website op vele verschillende vlakken verbeterd. Deze veranderingen kunnen zijn om de website sneller te maken, visueel mooier of tekstueel sterker. Al deze veranderingen worden gedaan om de website hoger te laten komen in de zoekmachines. Daarnaast valt linkbuilding eigenlijk ook onder Search Engine Optimization aangezien je hierdoor ook zorgt dat je hoger komt in de zoekmachines. 

Search Engine Advertising 

Middels Search Engine Advertising wordt er betaald voor vertoningen in de zoekmachines. Deze advertenties komen dan boven de organische zoekvertoningen in de zoekmachines. Hierdoor betaal je voor je vertoningen. Dit is hierdoor een zeer effectieve manier om jouw pagina zichtbaar te maken.