Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Gietvloer in het hele huis

Heb je interesse om een gietvloer te laten plaatsen in je huis? Maar je hebt geen idee wat een gietvloer inhoud? Dan lees je best even dit artikel door met alle nodige informatie!

Wat is het?

Gietvloeren zijn vloeren die volledig naadloos zijn met een hedendaagse look. Ze kunnen in zo goed als elke ruimte van je woning geplaatst worden, maar natuurlijk ook in industriële omgevingen is het mogelijk. Je kan zelfs een gietvloer laten plaatsen in een badkamer. Onder bepaalde omstandigheden kan je normaal gezien ook buiten een gietvloer plaatsen, als het weer dat natuurlijk toelaat.

De grote voordelen

Een groot voordeel bij gietvloeren is dat ze zeer makkelijk zijn om te onderhouden. Vuil is makkelijk te verwijderen omdat om naadloze vloeren gaat. Hierdoor kan er totaal geen vuil tussen de voegen terechtkomen. Bij andere vloeren is het onderhoud meestal wel moeilijker. Een voorbeeld hiervan is een tegel- of parketvloer waar het vuil zich ophoopt in de voegen of zelfs stof dat zich verzamelt in tapijtvloeren. Gietvloeren zijn bijna altijd slecht enkele millimeters dik. Als je je vloer wilt vernieuwen, dan kan er vaak gewoon bovenop de bestaande gietvloer gegoten worden. Een gietvloer komt in verschillende maten en kleuren, dus je kan altijd een kleur kiezen die bij je lederen hoekbank past. Nog een belangrijk voordeel is dat ze zelfnivellerend zijn. Hiermee wordt bedoeld dat ze gewoon op het vloeroppervlak kunnen gegoten worden zonder ze achteraf te moeten egaliseren. Maar een gietvloer leggen, laat je best doen door professionals want zelf één leggen is te complex als je geen ervaring hebt.

De prijs

Je hebt 2 soorten populaire gietvloeren: epoxyvloeren en polyurethaanvloeren. De gemiddelde prijs die je dan kan verwachten bij deze gietvloeren is rond de 70-80 euro per vierkante meter. Dit is zeker nog een haalbare prijs voor een volledige vloer te kunnen leggen. De prijs is vergelijkbaar met dat van tegelvloeren. Het enige verschil is dat de prijs wel kan oplopen bij tegelvloeren omdat er verschillende soorten tegels zijn waaruit je kan kiezen. De prijzen van vloeren hangen niet alleen af van het type vloerbedekking, maar ook van de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken en de bereikbaarheid van de vloer. Spreek hiervoor best een professional aan voor het leggen en berekenen van de kosten van jouw gietvloer. Een kwalitatieve gietvloer komt van hollandse bodem.