Blogsite voor Jan en Alleman!

Nieuws

Hoe richt je een bedrijvenpand structureel in?

Als je een bedrijfspand hebt of binnenkort aan de slag gaat in een bedrijfspand, zal je weten dat structuur in een werkruimte belangrijk is. Dit is van belang zodat iedereen in het pand goed zijn of haar werkzaamheden uit kan voeren. Zorg er hierbij wel voor dat er ook accessoires aanwezig zijn die het pand enigszins knus maken. Hierdoor voelen werknemers zich eerder thuis en dat werkt in je voordeel. 

Een goede en fijne werkplek voor iedere werknemer op het kantoor

Om te beginnen is het belangrijk om voor iedereen een eigen bureau aan te schaffen. Elke werknemer in een bedrijfspand moet een eigen bureau en duidelijk werkplaats hebben om fijn aan te kunnen werken. Dit doe je door naast een bureau ook iedere werknemer te voorzien van een bureaustoel. Het is belangrijk dat je zowel een goed bureau als een goede bureaustoel voor je werknemers aanschaft. Indien dit niet gebeurd, kan het zo zijn dat de werknemers rug en nek klachten zullen krijgen. Zeker als je werknemers vaker dan één dag in de week op het kantoor werken is een goede en fijne werkplek belangrijk.

Een aantal werkplaatskasten

Om de inrichting van bedrijfspand goed werkbaar te houden, is het handig om een aantal werkplaatskasten in het pand te plaatsen. In een werkplaatskast kunnen de belangrijke documenten en werkspullen van iedereen worden opgeslagen. Daarnaast kun je spullen ook veiliger bewaren in een werkplaatskast. Een goede werkplaatskast is voorzien van een slot zodat alleen mensen die ertoe bevoegd zijn kunnen kijken in de kast. Door voldoende werkplaatskasten in het bedrijfspand te plaatsen, zal het geen rommel worden op het kantoor. Iedereen heeft hierdoor namelijk een plek waar zij de spullen netjes op kunnen bergen.

Houd de inrichting standaard

Bij een structureel bedrijfspand hoort uiteraard ook een structurele inrichting. Let er wel op dat je hierin niet overdrijft. Door een bedrijvenpand volledig naar een bepaalde stijl in te richten, verlies je het overzicht en dit wil je uiteraard voorkomen. Zet hier en daar wel een leuk inrichtingselement in het kantoor, maar laat dit niet te erg overheersen. Denk hierbij aan een bloemetje of een plant. Dit geeft een mooi effect aan het kantoorpand en creëert daardoor een leuke sfeer.

De vloer in een bedrijvenpand

De vloer van een bedrijvenpand is ook een belangrijk punt. Het is natuurlijk niet handig om tapijt of iets dergelijks in het bedrijvenpand te leggen. Een goed idee om te gebruiken als vloer in een bedrijvenpand, is een pvc vloer. Een pvc vloer is stevig, krasbestendig, lijkt houtachtig, is waterdicht en tot slot makkelijk schoon te houden. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort bedrijvenpand, maar over het algemeen is pvc een goede keuze.

Een duidelijke binnenkomst

Tot slot is het belangrijk om een duidelijk gangetje te maken voor mensen die binnenkomen. Dit is erg prettig en zeker voor mensen die niet vaak op het kantoor komen. In de gang kan je een kapstok voor de spullen ophangen waarna je de gasten kunt begeleiden naar een desbetreffende plek in het bedrijvenpand.