Blogsite voor Jan en Alleman!

Thuis

Verlichting trends 2020

Wanneer jij jouw huis gaat inrichten kan een mooie lamp zeker niet ontbreken. Lampen zijn niet enkel functioneel voor licht, maar kunnen ook een echte eyecatcher of toevoeging aan je interieur zijn. Op de grote interieurbeurs  Maison & Objet in Parijs waren alle trends weer te zien. Deze trends houden niet in dat jouw verlichting niet volstaat, maar dienen enkel ter inspiratie. De mooiste design verlichting wordt onderstaand uitgelicht. 

Grote hanglamp 

Eén van de eerste trends die opviel qua design verlichting waren de grote hanglampen. Deze grote lichtbron kan als enkele blikvanger of met meerdere naast elkaar. Wanneer er meerdere naast elkaar hangen kunnen ze in hoogte variëren voor een speels effect. Veelal wordt er gebruikt gemaakt van glazen bollen en bijzondere lichtbronnen. 

Industriële lampen 

De industriële lamp is ook een zeer grote trend. Hierbij kan gedacht worden aan zwart staal met een warme lichtbron. Dit type design verlichting past perfect in de algehele industriële trend qua interieur.  Het zwarte staal kan verfijnd worden aangebracht, maar ook zeker robuust. Door het zwarte staal ook te laten terugkomen in bijvoorbeeld de deuren, krijg je een zeer stijlvol huis. 

Ga voor goud 

Deze trend op het gebied van design verlichting gaat gepaard met het industriële zwart. Goud wordt veel gebruikt in combinatie met het zwarte staal. Hierbij kan gedacht worden aan een zwarte buitenkant van een lamp en een gouden binnenkant. Deze combinatie geeft een zeer chique uitstraling. 

Glazen lampen 

De laatste trend die hier beschreven wordt is de glazen lampen trend. Een glazen design verlichting kan verfijnd als tafellamp, maar ook groot als hanglamp. Het leuke aspect van dit soort verlichting is dat de glas bepalend is voor het type licht. Er kan een smoke gloed komen, helder of amber. De glazen bol weerkaatst het licht op een natuurlijke en mooie manier waardoor er een magische sfeer kan ontstaan. 

Conclusie

Er zijn vele trends op het gebied van design verlichting. Eén van de trends die bijna overal terugkomt is industriële lampen. Deze lampen zijn in verschillende maten en uitvoeringen te verkrijgen. Daarnaast is zwart een kleur of thema wat veelal te zien is. Dit gaat goed in combinatie met zwarte stalen deuren of andere industriële invloeden. Ook zijn glazen lichtbollen een heuse trend in de verlichting wereld. Deze lichtbollen kunnen fungeren als hanglamp, maar ook heel leuk als kleine lichtbron op een bijzettafel. Kijk online naar alle mogelijkheden en pas dit aan op jouw interieur. Voor advies kan je altijd verschillende bronnen raadplegen.