Blogsite voor Jan en Alleman!

Vakantie

Zo verklein je de kans op diefstal van je camper

Op vakantie gaan met een camper heeft iets magisch. Je hebt als het ware een compleet huis op wielen bij je waarmee je kunt gaan en staan waar je wilt. Het toppunt als het om vrijheid gaat! Maar helaas hebben veel dieven het op campers gemikt. Dat komt met name door hun hoge waarde en de populariteit van campers.

Daarom is het goed om te weten wat je kunt doen om de kans op diefstal van je camper te voorkomen. In dit artikel gaan we daar nader op in.

Mechanische sloten

Allereerst is het belangrijk, en vanuit sommige verzekeraars zelfs verplicht, om je camper met mechanische sloten te beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld met een versnellingsbakslot voor campers waarmee je de overbrenging tussen de versnellingspook en de versnellingsbak blokkeert. Schakelen is niet meer mogelijk, waardoor de inbrekers kansloos zijn en niet met je camper kunnen wegrijden.

Een GPS tracker

Huurauto’s hebben vaak een GPS tracker om altijd te kunnen traceren waar een auto zich bevindt. Een dergelijke oplossing is dus ook ideaal om in je camper te installeren. Bij diefstal heeft de politie de dieven dan zo in de kraag gegrepen.

Extra sloten op de deur

De deuren van campers zijn vaak uitgerust met een relatief eenvoudig open te breken slot. Het is daarom aan te raden om een extra slot op de deur te monteren. Datzelfde geldt voor het dakraam.

Overnacht alleen op parkeerplaatsen voor campers

Het is niet toegestaan om zomaar overal met je camper te parkeren en te overnachten. Daarom zijn er parkeerplaatsen die speciaal voor campers zijn gemaakt.

Het grote voordeel van dergelijke parkeerplaatsen gebruik is dat je vaak meerdere vakantiegangers met een camper om je heen hebt staan. Op die manier is de kans op diefstal van je camper een stuk kleiner dan wanneer je in je eentje ergens op een afgelegen plek je camper parkeert.

Monteer waarschuwingslampjes op het dashboard

Rode waarschuwingslampjes die knipperen zijn voor inbrekers vaak het signaal om hun geluk elders te zoeken. Het is immers een teken dat je camper met een alarmsysteem beveiligd is. Dus zelfs als je geen alarmsysteem hebt, is het aan te raden om waarschuwingslampjes te monteren.

Geniet van je vakantie!

Door je camper te beveiligen ga je met een goed gevoel op vakantie. Het geeft immers rust als je weet dat je er alles aan hebt gedaan om je camper te beveiligen. Dus bespaar niet op het beveiligen van je camper en geniet optimaal van je vakantie!