Blogsite voor Jan en Alleman!

Werk

Zo zorg je voor een representatief bedrijfspand

Vraag een willekeurige ondernemer wat belangrijk is bij het maken van een goede eerste indruk en de kans is groot dat je een antwoord krijgt dat te maken heeft met de persoon die de relatie ontvangt. Nu is dat ook het geval wanneer je klanten niet bij je bedrijf ontvangt. Maar voor de bedrijven die klanten op de zaak ontvangen, zorgt de uitstraling van het bedrijfspand voor de eerste  indruk.

Staat je pand er belabberd bij? Dan komt dat niet goed over en kun je zelfs de indruk wekken dat het niet goed gaat met je bedrijf. Maar eerlijk is eerlijk, niet ieder bedrijf heeft een middelen om in een modern en goed onderhouden pand een kantoorruimte te huren. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips met je over hoe je ervoor kunt zorgen dat je bedrijfspand er alsnog representatief uitziet.

Laat de gevels reinigen

Een gevel waar de groene en grauwe aanslag op zit, oogt erg armoedig. Zonde, want een schoonmaakbedrijf kan de gevels met een goede poetsbeurt weer laten blinken. Echter, om te voorkomen dat het vuil op de gevel te hardnekkig wordt om eenvoudig te verwijderen, is het aan te raden om iedere paar jaar een schoonmaakbedrijf in te huren voor het reinigen van de gevel.

Sluit een contract met de glazenwasser

Ramen worden snel vies en het schoonmaken ervan wordt bij veel bedrijven vergeten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het werk in te plannen en zelf de ramen te zemen. Maar dat gaat ten koste van de omzet van je bedrijf.

Bovendien krijg je de ruiten waarschijnlijk niet mooi schoon. Een glazenwasser werkt namelijk met osmosewater dat streeploos opdroogt. Het inhuren van een glazenwasser is geen dure aangelegenheid, dus bespaar jezelf de moeite en sluit een contract af met een glazenwasser.

Vervang vlaggen op tijd

Vlaggen kunnen voor herkenbaarheid zorgen, maar omdat ze over het algemeen binnen enkele jaren verkleuren en beginnen te rafelen, is het aan te raden om ze periodiek te vervangen.

Om er geen omkijken naar te hebben dat de vlaggen op tijd worden vervangen, is het het beste om een contract met een signing bedrijf af te sluiten, die ervoor zorgt dat de vlaggen er altijd mooi bij staan.

Optioneel: Onderhoud je bedrijfstuin

Het gebeurt nog al te vaak dat de bedrijfstuin een ondergeschoven kindje is in de bedrijfsvoering. Dat is zonde, want een goed onderhouden bedrijfspand maakt minder indruk als er een bedrijfstuin omheen ligt die slecht is onderhouden. Bovendien nodigt een slecht onderhouden tuin het personeel niet uit om in de pauze lekker buiten in de tuin te gaan lunchen.

Zorg daarom dat je met een hoveniersbedrijf een contract voor zakelijk tuinonderhoud afsluit. Een dergelijk contract hoeft niet veel geld te kosten, als je aan het hoveniersbedrijf vraagt om de bedrijfstuin met onderhoudsvriendelijke beplanting in te richten. Dergelijke beplanting groeit vaak langzaam en heeft daardoor minder onderhoud nodig.

Zorg voor een representatieve receptioniste

De eerste persoon die je klant bij binnenkomst ontmoet, is de receptioniste. Zorg daarom dat de persoon die de receptie bemand zeer gastvrij is en er verzorgd en netjes uitziet.

Kleine extraatjes, zoals het aanbieden van wat drinken met een koekje erbij, kunnen ervoor zorgen dat je klant bij binnenkomst een warm welkomstgevoel krijgt.

Investeer in interieurbeplanting

Interieurbeplanting zorgt niet alleen voor een fijnere en gezondere leefomgeving voor je medewerkers, maar ook voor een mooiere uitstraling van je bedrijfsruimte. Kies bij voorkeur voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zodat je naast het geven van water, weinig omkijken naar het groen hebt.

Vergeet de gevelreclame niet

Zeker wanneer klanten voor het eerst bij op bezoek komen, is het fijn als je bedrijfspand op een afstand goed te herkennen is. Investeer daarom in gevelreclame, het liefst met LED verlichting. LED verlichting verbruikt weinig energie, maar zorgt er wel voor dat – ook als het ‘s middags vroeg donker wordt – klanten nog steeds je bedrijf eenvoudig kunnen herkennen. Lees hier meer over alle vormen gevelreclame.

Wat is jouw tip?

Tot zover onze tips voor een representatief bedrijfspand. Mocht het zo zijn dat je een belangrijke tip mist, schroom dan niet om ons een e-mail te sturen, zodat we jouw tip kunnen toevoegen. Alvast bedankt!